Venezia er full av skjulte perler, men her er syv steder verdt å sjekke ut:

  1. La Scala Contarini del Bovolo – Dette spiraltårnet ligger ved siden av Palazzo Contarini. Det tilbyr en fantastisk utsikt over Venezia og regnes som et av de fineste eksemplene på gotisk arkitektur i byen.

    Scala Contarini del Bovolo

    Scala Contarini del Bovolo

  2. Campo San Giovanni e Paolo – Dette pittoreske torget ligger i Castello-distriktet. Det er hjemmet til den berømte San Giovanni e Paolo-kirken, samt mange andre historiske bygninger.
  3. La Fondamenta Zattere al Ponte Longo – Denne vandringen langs Giudecca-kanalen tilbyr en fantastisk utsikt over Venezia og naboøyene. Det er et ideelt sted for en fredelig spasertur unna folkemengdene.
  4. Campo Santa Maria Formosa – Dette travle torget ligger i Castello-distriktet. Det er hjem til en kirke med samme navn, samt historiske bygninger og mange barer og restauranter.
  5. La Chiesa di San Giorgio dei Greci - Denne greskortodokse kirken ligger i Castello-distriktet. Den er dekorert med praktfulle fresker og ortodokse ikoner.
  6. La Scuola Grande di San Rocco - Denne skolen fra 1500-tallet ligger i San Polo-distriktet. Det huser praktfulle kunstverk av Tintoretto, inkludert en serie malerier som forteller historien om Jesus og Maria.
Kanalutsikt i Venezia og gondol

Besøk Venezia og dets skjulte steder

7. Bokhandelen Acqua Alta og dens utsikt over kanalen

Ifølge noen er det den vakreste bokhandelen i verden. Bøkene er stablet harmonisk opp der i gondoler eller badekar.
Vi kommer hit for å oppdage, snoke rundt og bli overrasket. Gamle leksikon selger ikke? De er forvandlet til trapper. Bøkene er strødd i midten av flere kuriositeter, for eksempel venetianske hatter, mannekenger eller til og med skipsror...