Denne skulpturen av Lorenzo Quinn trekker oppmerksomheten til risikoen som stigende vann utgjør for byen.

KUNST – Kjempehender dukker opp fra Canal Grande for å støtte et hotell. Ved å presentere dette arbeidet kalt "Support" på Venezia Biennale 2017, billedhuggeren Lorenzo Quinn håper å øke bevisstheten om risikoene som global oppvarming utgjør havnebyen.

Disse hendene som ser ut til å holde den historiske bygningen til hotellet Ca’ Sagredo opp av vannet symboliserer både den kreative kraften og den destruktive holdningen til mennesket, ifølge galleriet for samtidskunst Halcyon Gallery som representerer kunstneren.

"'Støtte' til Venezia støtter dette vidunderet til en by truet av klimaendringer”, forklarer sønnen til skuespilleren Anthony Quinn. "Jeg håper kunstverket mitt vil trekke oppmerksomheten til den globale katastrofen vi står overfor. »

Fenomenet med stigende havnivå på grunn av global oppvarming utgjør en betydelig trussel for beskyttelse og integritet til lagunen i Venezia. Så mye at byen har ansatt et prosjekt på 78 diker designet for å unngå potensiell nedsenking, til en kostnad på 5,5 milliarder euro.

Montert 13. mai skal skulpturen bade i kanalen frem til 26. november.

 

[:]