I middelalderen var karnevalet en religiøs festival som fant sted før fasten. Venetianerne benyttet anledningen til å ha det gøy og slapp av før perioden med faste og bot. Folk hadde på seg masker for å blande seg med publikum og delta i leker og danser.

På 1700-tallet ble karnevalet av Venezia har blitt en ekstravagant og glamorøs begivenhet. Venetianere og turister kledd opp i forseggjorte kostymer og forseggjorte masker. Maskeballer ble organisert i palassene og herskapshusene i byen. Karnevalet ble en viktig sosial begivenhet for byens rike og adelige.

Men i 1797 erobret Napoleon Venezia og forbød karneval. Karnevalet i Venezia ble glemt i mer enn 150 år. I 1979 bestemte byen Venezia seg for å gjeninnføre karnevalet. I dag er karnevalet i Venezia en populær feiring som tiltrekker seg tusenvis av turister fra hele verden. Kostymene er fortsatt forseggjorte og maskene sofistikerte, men Carnival er nå åpent for alle og det er nok av aktiviteter for hele familien.

Karnevalet i Venezia inkluderer forseggjorte kostymeparader, maskeballer, kostymekonkurranser, konserter og gateopptredener. Kostymer og masker har blitt en viktig del av kulturen i byen Venezia. Folk bruker ofte masker på andre arrangementer gjennom året, som bryllupsfester og lokale festivaler.

De nøyaktige datoene for neste karneval i Venezia vil avhenge av året. For året 2023 vil karnevalet i Venezia finne sted fra lørdag 18. februar til tirsdag 28. februar.

Det er viktig å merke seg at datoer kan endre seg fra år til år, så det er lurt å sjekke de nøyaktige datoene på den offisielle Venezia Carnival-nettsiden før du planlegger reisen.