Logo Università Ca 'Foscari

"Ca 'Foscari" -universitetet i Venedig är ett italienskt universitet med huvudkontor i Venedig , vid Canal Grande , mellan Rialto ochSan Marco .

Ca 'Foscari grundades den 6 augusti 1868, "Scuola Superiore di Commercio" (Handelshögskolan) och var den första italienska institutionen som genomförde högre studier inom handel och ekonomi. Det ursprungliga huvudkontoret ligger fortfarande i det storslagna gotiska palatset "volta de canal" (på Canal Grande), i hjärtat av Venedig .

Dess venetianska namn Ca 'Foscari betyder "Foscari-hus (palats)" (termen Ca' kommer från den venetianska dialekten som betyder "hus" motsvarande ordet Casaitalienska ). Det hade tillhört Francesco Foscari (1373-1457), den 65: e dogen i Venedig .

Detta palats var säte för Royal Higher School of Commerce i Venedig, vars idé föddes 1866 , efter annekteringen av Veneto till Italien , särskilt av Luigi Luzzatti (1841, en venetiansk jud). Det var det första institutet av detta slag med det ursprungliga målet att förbättra hantverksmännen men också som en normalskola avsedd att förbereda professorerna i kommersiella vetenskaper för sekundärinstituten.

Denna skola kommer att förvandlas på 60-talet till ett generalistiskt universitet.

Ca 'Foscari Livets sötma och lärande under de bästa förhållandena

Ca 'Foscari i Venedig är den första handelshögskolan i Italien och den andra i Europa, ett universitet där mer än 30 språk lärs ut. Liksom staden som är värd för den är den en korsning av kulturer, forskningsområden, idéer och kreativitet. Ett modernt universitet som upprätthåller sig över tid genom att inom sina åtta avancerade avdelningar genomföra innovativa forskningsprojekt och studieprogram för att garantera en utmärkt utbildningsupplevelse. Tack vare sina fem interdepartementala skolor har Ca 'Foscari gjort tvärgående och integrerade utbildningsmetoder. På detta sätt kan de som studerar i Venedig förvärva ett brett spektrum av färdigheter och det mest artikulerade: ekonomi kommer i kontakt med kulturarv, språk skär varandra med ekonomi, restaurering möter vetenskap för att bara nämna dessa få exempel.

Universitetet erbjuder kurser på alla nivåer, både på italienska och engelska: 16 kandidatexamen, 29 magisterprogram och 34 professionella magisterprogram utöver doktorandstudier inom sin doktorand. Detta stöds också av New School for International Education, som anordnar kurser för kredit- och utbildningsaktiviteter för italienska och internationella studenter, samt för yrkesverksamma som är intresserade av kurser och lektioner som genomförs både av italienska och utländska instruktörer.

Ca 'Foscari University erbjuder också ett brett utbud av internationella program, med 3 kandidatexamen, 12 magisterexamen, 14 professionella masterprogram och 5 doktorsexamen.

”Att studera vid Ca 'Foscari görs inte bara klassrum och bibliotek tillgängliga. Vi är inte bara där för att få en utmärkt utbildning. Ca 'Foscari är en unik pedagogisk upplevelse, i ett sammanhang som ingen annan plats där konst och kultur samlas kring öppenhet och internationellt utbyte. Det är den plats där alla utländska studenter samlas för att dela och studera tillsammans. Det är helt enkelt Venedig. Välkommen till Ca 'Foscari, välkommen till Venedig ”.

[:]