Logo Università Ca 'Foscari

De "Ca 'Foscari" Universiteit van Venetië is een Italiaanse universiteit , gevestigd in Venetië , aan het Canal Grande , tussen de Rialto en San Marco .

Ca 'Foscari, opgericht op 6 augustus 1868, de "Scuola Superiore di Commercio" (Hogere Handelsschool), was de eerste Italiaanse instelling die hogere studies in handel en economie uitvoerde. Het oorspronkelijke hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in het grote gotische paleis "volta de canal" (in de bocht van het Canal Grande), in het hart van Venetië .

De Venetiaanse naam Ca 'Foscari betekent "Foscari huis (paleis)" (de term Ca' komt van het Venetiaanse dialect dat "huis" betekent, gelijk aan het woord Casa in het Italiaans ). Het was eigendom van Francesco Foscari (1373-1457), de 65 ste Doge van Venetië .

Dit paleis was de zetel van de Koninklijke Hogere School van Koophandel in Venetië, waarvan het idee werd geboren in 1866 , na de annexatie van de Veneto bij Italië , met name door Luigi Luzzatti (1841, een Venetiaanse Jood). Het was het eerste instituut van deze soort met als eerste doel het verbeteren van de handelaars, maar ook als een normale school bedoeld om de professoren in de handelswetenschappen voor te bereiden op de secundaire instituten.

Deze school wordt in de jaren zestig omgevormd tot een generalistische universiteit.

Ca 'Foscari De zoetheid van het leven en leren in de beste omstandigheden

Ca 'Foscari in Venetië is de eerste business school in Italië en de tweede in Europa, een universiteit waar meer dan 30 talen worden onderwezen. Net als de stad die het herbergt, is het een kruispunt van culturen, onderzoeksterreinen, ideeën en creativiteit. Een moderne universiteit die zichzelf in stand houdt door binnen haar acht geavanceerde afdelingen vernieuwende onderzoeksprojecten en studieprogramma's uit te voeren om een excellente onderwijservaring te garanderen. Dankzij zijn vijf interdepartementale scholen heeft Ca 'Foscari transversale en geïntegreerde educatieve benaderingen ontwikkeld. Op deze manier kunnen degenen die in Venetië studeren een breed scala aan vaardigheden verwerven en de meest gearticuleerde: economie wordt in contact gebracht met cultureel erfgoed, talen kruisen elkaar met economie, restauratie ontmoet wetenschap, om maar een paar voorbeelden te noemen.

De universiteit biedt cursussen op alle niveaus, zowel in het Italiaans als in het Engels: 16 bacheloropleidingen, 29 masteropleidingen en 34 professionele masteropleidingen naast doctoraatsstudies binnen haar doctoral school. Dit wordt ook ondersteund door de New School for International Education, die cursussen organiseert voor krediet- en buitenschoolse activiteiten voor Italiaanse en internationale studenten, evenals voor professionals die geïnteresseerd zijn in cursussen en lessen die worden gegeven door zowel Italiaanse als buitenlandse docenten.

Ca 'Foscari University biedt ook een breed scala aan internationale programma's, met 3 bachelors, 12 masters, 14 professionele masterprogramma's en 5 PhD' s.

“Om te studeren aan Ca 'Foscari worden niet alleen klaslokalen en bibliotheken ter beschikking gesteld. We zijn er niet alleen om uitstekend onderwijs te krijgen. Ca 'Foscari is een unieke educatieve ervaring, in een context als geen andere plek waar kunst en cultuur samenkomen rond openheid en internationale uitwisselingen. Het is de plek waar alle buitenlandse studenten samenkomen om te delen en samen te studeren. Het is gewoon Venetië. Welkom in Ca 'Foscari, welkom in Venetië ”.

[:]